Ingewikkeld inzicht

Het leven in deze tijd is soms bijzonder moeilijk en ingewikkeld. Niet voor niets springen we massaal in Yoga posities, mindfulness en mediteren in serene rust. Het wordt steeds belangrijker, maar ook moeilijk, om werk te vinden dat je leven zin geeft. Het valt ook niet altijd mee om je collega niets tbs-waardigs aan te doen als hij weer beter scoort dan jij. Naast je professionele leven, wordt er van je verwacht dat je het op privé vlak ook serieus aanpakt. De perfecte partner, ouder, hypotheekbetaler en buurman.

De lat ligt, met name voor jezelf, hoog en toch zijn we bijna allemaal geneigd om daar (onbewust) nog een grote schep bovenop te doen. We maken zaken onbedoeld moeilijker voor onszelf door rare gewoonten, lastige denkfouten en onrealistische verwachtingen.

Ik heb de 10 gedragingen voor jou op een rijtje gezet binnen Mindsets in Sales die ik vaak hoor en zie. Het zijn vaak onbewuste gedragingen of gewoonten die niet helpend zijn, en ok… waar ik mij ook weleens schuldig aan maak.

1. De Worst Case voorspellers

Misschien begint er een lampje te branden. Die collega die lijkt op je bezorgde moeder.

“Als we morgen het marketingmateriaal niet hebben, gaan al onze klanten weg”.

A: We kunnen de toekomst niet voorspellen.

B: Positieve verwachtingen zijn altijd beter en laten je ook in die richting handelen en communiceren.

2. Altijd succesvol en gelukkig

Wat een onzin en onrealistisch. Als dit je streven is, is teleurstelling en falen het enige resultaat. Het is niet haalbaar en ook niet wenselijk. Je wordt juist beter, sterker en leuker door de fouten je maakt. Neem het allemaal niet te serieus, lach er om en leer er van.

3. Je denkt dat het alleen over jou gaat

Heeft je collega je email nog niet beantwoord? Was je partner wat afstandelijk? Stond jij in de file of regende het juist op die dag dat jij de dierentuin had gepland? De kans is groot dat geen van deze voorbeelden over jou gaat. Misschien is de laptop van je collega vastgelopen, heeft je partner stress voor een doktersbezoek. Die file is er niet gecreëerd om jou dwars te zitten en waarschijnlijk stond je er niet alleen in.

Wanneer je denkt dat het gedrag van anderen, bepaalde situaties of omstandigheden over jou gaat, wordt je leven er niet leuker op en staat dat succes in de weg. Ga in plaats daarvan bewust op zoek naar alternatieven die dus geen betrekking hebben op jou. Het effect is er direct. Je voelt je gelukkiger, minder gefrustreerd en minder vaak boos. Als je creatief bent ingesteld is het ook nog eens bijzonder grappig J.

Binnen onze Sales Mindset training en Keynote Presentaties komen deze herkenbare gedragingen uitgebreid aan bod met veel sprekende en confronterende voorbeelden. De kracht zit in inzicht. We doen het namelijk allemaal, alleen zijn we ons hier onvoldoende bewust van.

Wil je de overige 7 niet helpende, maar zeer herkenbare gedragingen ontvangen laat dan je email achter en dan zorg ik dat je ze in je mailbox krijgt!

By | 2018-02-19T18:40:57+00:00 februari 9th, 2018|Mindset|0 Comments

About the Author:

Ik ben partner bij SalesBreakThrough met het specialisme Mindset en Sales. Ik heb jarenlang ervaring in Salesmanagement in verschillende branches. Zo lang ik mij kan herinneren heeft het menselijk gedrag en denkpatronen mij enorm geïntrigeerd. Binnen SalesBreakThrough breng ik Mindset en Sales samen. In mijn werk geeft ik organisaties en hun medewerkers een kijkje in het menselijk brein. Waarom doen we wat we doen? Wat houdt ons tegen om succesvol te zijn. Belangrijke elementen zijn mentale veerkracht, hoe herstel je als Sales van een “nee”?. Ook focus is een belangrijk element die steeds vaker op de proef wordt gesteld. Een van mijn doelen is een mentale veerkrachtige en succesvolle salesomgeving. Met behulp van inzicht in psychologie en de juiste mindset kunnen we voor alle sales generaties een positieve en effectieve werkomgeving creëren. Daar zet ik mij graag voor in.