15 gedragingen waar aan je de juiste Sales Mindset herkent

15 gedragingen waar aan je de juiste Sales Mindset herkent

Ik kom vaak in sales omgevingen waar de sfeer en de resultaten onder het vriespunt liggen. Een van mijn eerste vragen aan de eindverantwoordelijke voor Sales is wat voor hen de juiste Mindset betekent. Enkele quotes wil ik je niet onthouden :-).

“Sales moet boven op de bal zitten”

“Onze sales moeten zich als een havik focussen op nieuwe leads”

“Als Sales moet je ballen van staal hebben”

“Een goede sales Mindset betekent: je als een pitbull vastbijten in je sales traject”

(Aanvullingen zijn welkom ;-))

Ik ben vrij visueel ingesteld en dit schept een wat bijzonder beeld. Ik zal in deze blog de gedragingen van Sales met de juiste Sales Mindset proberen wat tastbaarder te maken en de verwijzingen naar het dierenrijk laat ik achterwege.

In elke organisatie lopen ze rond, die collega die energiek en positief rondloopt zelfs als alle anderen klagen. Die collega die op zoek is naar oplossingen en verbeteringen, die nieuwe initiatieven als een uitdaging oppakt. Die collega met de juiste Sales Mindset.

Mindset als concurrentievoordeel

Organisaties die medewerkers met de juiste Mindset hebben, presteren aanzienlijk beter.

  • De medewerkerbetrokkenheid is 34% hoger! De betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie is een belangrijke voorspeller van succes.
  • Veranderingen worden voor 65% sneller en succesvoller geïmplementeerd bij organisaties waar de medewerkers de juiste Mindset hebben. Veerkracht is essentieel in deze tijd.
  • Deze bedrijven zijn 49% innovatiever doordat er continu verbeterd wordt.
  • Het vertrouwen van klanten in de organisatie ligt 47% hoger dan bij organisaties die geen focus op de juiste Sales Mindset van hun medewerkers.

Het veranderen van Mindset gebeurt niet overnight, een dagje op de hei is ook niet voldoende. De transformatie naar de juiste Sales Mindset begint met bewustwording. Het bewustzijn van de gigantische invloed van Mindset op succes en de samenwerking met klanten en collega’s.

Om bewust te kunnen zijn is het handig om te weten welke gedragingen passen bij een Sales Mindset. Eerder heb ik een opsomming gemaakt van de uitspraken die je niet van Sales wil horen. De transformatie naar een nieuwe Mindset is een proces, dat aandacht en impact vereist. SalesBreakThrough is dagelijks bezig met het creëren van deze impact binnen Sales organisaties om te komen tot een duurzame positieve Sales Mindset!

By | 2018-02-19T18:40:47+00:00 november 30th, 2017|Mindset|0 Comments

About the Author:

Ik ben partner bij SalesBreakThrough met het specialisme Mindset en Sales. Ik heb jarenlang ervaring in Salesmanagement in verschillende branches. Zo lang ik mij kan herinneren heeft het menselijk gedrag en denkpatronen mij enorm geïntrigeerd. Binnen SalesBreakThrough breng ik Mindset en Sales samen. In mijn werk geeft ik organisaties en hun medewerkers een kijkje in het menselijk brein. Waarom doen we wat we doen? Wat houdt ons tegen om succesvol te zijn. Belangrijke elementen zijn mentale veerkracht, hoe herstel je als Sales van een “nee”?. Ook focus is een belangrijk element die steeds vaker op de proef wordt gesteld. Een van mijn doelen is een mentale veerkrachtige en succesvolle salesomgeving. Met behulp van inzicht in psychologie en de juiste mindset kunnen we voor alle sales generaties een positieve en effectieve werkomgeving creëren. Daar zet ik mij graag voor in.